hovenring bridge op hovenring.com  

the hovenring bicycle bridge in Eindhoven is a project of ipv Delft.  http://hovenring.com  for more information. The Hovenring is ingediend voor de Dutch Design award.
 

bicycle bridge Eindhoven

the hovenring bicycle bridge in Eindhoven is a project of ipv Delft. http://hovenring.com for more information. Ring Mastered The city of Eindhoven is using circular reasoning. An elevated 360-degree bike circuit is the Netherland city’s answer to traffic congestion. Pedaling is not just a pastime in the region: About one-quarter of all transportation is by bicycle. Since bikes can’t go as fast as cars, they can precipitate jams, especially along the A2, the  etherlands’ most traveled north-south speedway. Open since last June, the bridge gives the local population of about a quarter million the option to ride above the gas-fueled fray.
The bridge’s cable design with just one central support ensures that no sides are obstructed.
“Users can connect in every direction,” says Adriaan Kok, one of the ring’s engineers. Though it seems to hover, the ring’s no pushover. Counterweights line the white inner ring to keep the structure stable, allowing locals like Peter Termeer to ride it regularly, “even though it’s always windy in the Netherlands,” he says. City officials estimate that 5,000 cyclists pedal on it every day, making it one of the busiest bicycle ways in the country, while 25,000 cars share the space below. Bottleneck alleviated. www.hovenring.com

 

ervaring met brugontwerp, buitenproducten en verlichting

Het ontwerpen, engineeren en bouwen van bruggen, buitenproducten en verlichting. ipv Delft heeft hier veel ervaring mee. Abri's in staal, banken in beton staal, aluminium en hout. Bruggen met een kunststof dek, hekwerken uit RVS, railingen uit staal of hout. Zoekt u een mooi ontwerp, fietsbrug, verkeersbrug, abri, bank, banken, geluidsschermen. De specialisten van ipv Delft denken met u mee. Wij ontwerpen engineeren en realiseren ontwerpen op maat en standaard producten.

betonprijs 2011

Voor de betonprijs 2011 is genomineerd brug de stad van de zon, ontwerp ipv Delft.

betonprijs 2013

Delft Design Bridge

Ipv Delft is specialist in bridge design, wij ontwerpen en ontwikkelen bruggen op maat. Ook standaard bruggen kunt u via ons bestellen. Bridging the Dutch landscape geeft een overzicht van onze projecten tussen 1996 en 2006 .

 

integraal of intechraal? projectmanagement

technisch en estetisch projectmanagement kan ipv delft voor uw project uitvoeren. Wij denken vanuit de inhoud. Hebben kennis van processen en onze iteratieve werkwijze zorgt voor een efficient resultaat.

 

Haalbaarheidsstudies nu

Ipv Delft is specialist het uitvoeren van haalbaarheidsstudies op het gebied van infrastructuur, bruggen viaducten verbindingen. Kostenramingen, variantenstudies en analyses geven een scherp beeld van de mogelijkheden.

 

 

ontwerp van sluizen en bedieningsgebouw

Het ontwerpen, engineeren en bouwen van sluisen, sluisdeuren, bruggen, buitenproducten en verlichting. ipv Delft heeft hier veel ervaring mee. Abri's in staal, banken in beton staal, aluminium en hout. Bruggen met een kunststof dek, hekwerken uit RVS, railingen uit staal of hout. Zoekt u een mooi ontwerp, fietsbrug, verkeersbrug, abri, bank, banken, geluidsschermen. De specialisten van ipv Delft denken met u mee. Wij ontwerpen engineeren en realiseren ontwerpen op maat en standaard producten.

 

De Weerdsprong Venlo 

De brug de Weerdsprong is ontworpen en ontwikkeld door ipv Delft. is specialist in bridge design, het ontwerpen en voorbereiden van bruggen in beton, staal UHSB en composiet. 
 

 

 

bruggen ontwerpers IABSE bridge design 

De bruggen ontwerpers van ipv Delft zijn geen lid van IABSE.

 

tender team voor civiele ontwerpen 

De bruggen ontwerpers van ipv Delft werken veel aan tenders en UAV-gc contracten. We maken aanbiedingsontwerpen, optimaliseren op EMVI criteria en presenteren het ontwerp. Winennede ontwerpen voor de Noordwaard, BPL, Nieuwegein, Assen, Het Ruimte voor de Rivier project, Abcoude, etc.
 

tender team voor civiele projecten

De bruggen ontwerpers, architecten en projectmanagers van ipv Delft werken veel aan tenders. Winnende tenders voerden wij uit voor: BAM, Heijmans, Van Hattem Blankevoort, Boskalis, Martens en van Oord, Ippel.

architectuur voor civiele projecten

De architecten, ingenieurs, ontwerpers en projectmanagers van ipv Delft werken veel aan tenders voor civiele projecten: bruggen, sluizen, geluidsschermen. Winnende tenders voerden wij uit voor: BAM, Besix, MNO, Heijmans, Van Hattem Blankevoort, Boskalis, KWS, Martens en van Oord, Ippel. Kessel. Oog voor architectuur, maar ook voor maakbaarheid en kosten, dat is de EMVI score voor succes. http://www.ipvdelft.nl/index.asp?mid=148&sid=296&title=diensten&CHK=17ee781b3d81d9294dea522d5ef3b4cf

fietsbrug vaart NZ Assen 

De architecten, ingenieurs en ontwerpers van ipv Delft  hebben samen met BAM civiel en Rusthoven een ingetogen ontwerp gemaakt voor de beweegbare fietsbrug aan de Vaart Noord Zijde. Een sober en doelmatig ontwerp dat mooi past in de groene historische omgeving en de Blauwe As een duidelijk silhouet meegeeft.

actueel

nieuws | beeldbrief | persberichten

opdracht tunnels Bio Science Park Leiden
Heijmans verwierf onlangs de opdracht voor de reconstructie van de ontsluiting van het Bio Science Park in Leiden. Wij maakten in samenwerking met Karres en Brands het winnend ontwerp voor de drie tunnels (juli 2014)
meer informatie

nominatie Hovenring
Dankzij de Belgische aannemer Victor Buyck Steel Construction (die voor de Hovenring samen met BAM Infra de Combinatie Hovenring vormde) is de Hovenring een van de genomineerden in de categorie Internatinoale projecten. De winnaars worden in november bekend gemaakt. (juli 2014)

Verlichting Mauritshuis
Het onlangs heropende Mauritshuis is dankzij nieuwe verlichting ook in het donker een parel aan de Hofvijver. We maakten het lichtplan in samenwerking met Hans Wolff en het Zwitserse Opticalight. (juli 2014)
meer informatie

oplevering fietsbrug Rijswijk
De fietsbrug over het Rijn-Schiekanaal in Rijswijk is op 14 juli opgeleverd. Als een witte zwaan ligt de slanke draaibrug met pyloon over het kanaal. (juli 2014)
meer informatie

opdracht Poort Neerbosch
De gemeente Nijmegen heeft BAM onlangs opdracht gegeven voor de herinrichting van het kruispunt Neerbosch. Het D&C project omvat aanleg/aanpassing van (fiets)tunnels en de realisatie van een P&R locatie. We maakten in samenwerking met BAM Wegen Oost en Landschappartners het winnende ontwerp. (juni 2014)
meer informatie

plaatsing spectaculaire draaibrug Rijn-Schiekanaal
In Rijswijk is de nieuwe draaibrug over het Rijn-Schiekanaal geplaatst. De stalen brug bestaat onder meer uit een 35 meter lang beweegbaar dek en een 18 meter hoge pyloon. (mei 2014)
meer informatie

renovatie bruggen Midden-Delfland
De renovatie van de Hofbrug in Schipluiden en de Doelstraatbrug (een draaibrug) in Maasland is voltooid. Het resultaat mag er zijn! (april 2014)
meer informatie

fietsbrug Heerhugowaard
Hij is bijna klaar! De fietsbrug met zijn paperclipvorm en slanke, in het werk gestorte brugdek. (april 2014)

Video Noordwaard
Weidse vergezichten, bruggen die opgaan in de natuur, vogels, fietsers en een ondergaande zon... Onze nieuwste video geeft een goed beeld van de bruggen en gemalen in de Noordwaardpolder.Meer over het project zelf vindt u hier. (maart 2014)

plaatsing Doelstraatbrug

In het centrum van Maasland is begin deze week het brugdek van de Doelstraatbrug geplaatst. De draaibrug wordt volgende week in gebruik genomen. De brug en de kade zijn gerenoveerd en in oude glorie hersteld. (maart 2014)

cultuurhistorische waarde kunstwerken
In samenwerking met Bureau Waardenburg en Architectenwerk Twan Jütte inventariseerden we afgelopen anderhalf jaar de cultuurhistorische en ecologische waarde van alle na 1965 gebouwde kunstwerken in beheer van Rijkswaterstaat. (maart 2014)
meer informatie

Wilhelminaplein wint prijs

De Falco Award Beste Openbare Ruimte 2013 is gegaan naar het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Wij ontwierpen de XXL-banken voor het plein. (december 2013)
meer informatie

lichtkunstwerk Light Wave
Naast het Centraal Station in Den Haag is onlangs een interactief lichtkunstwerk opgeleverd, dat van kleur verandert wanneer een voetganger passeert. De passage onder het voorheen grauwe, onaantrekkelijke viaduct is nu een stuk aangenamer. (november 2013)
meer informatie

diverse projecten opgeleverd

De afgelopen maanden rondden we diverse bruggenprojecten af. Zo realiseerden we bruggen in Gouda, Bleiswijk en Berkel & Rodenrijs. Klik op de plaatsnaam om naar de projectpagina te gaan. (oktober 2013)

aquaduct Steenbergen open

Het door ons ontworpen eerste aquaduct van Noord-Brabant is onlangs geopend voor de scheepvaart. De kruisende infrastructuur is medio 2015 gereed. (oktober 2013)
meer informatie

winnend ontwerp brug Stein
Met ons ontwerp voor deze recreatieve voetgangersverbinding won Machinefabriek Rusthoven de opdracht voor de gemeente Stein. De aansprekende transparante pyloonbrug vormt de toegang tot het toekomstige Heidekamppark. (augustus 2013)
meer informatie

Finalist Dutch Design Awards!
De Hovenring is een van de drie genomineerde projecten in de categorie Ruimtelijk Exterieur voor de Dutch Design Awards. DDA zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De awardshow is op 19 oktober aanstaande. (juli 2013)
Eerste bruggen en gemalen Noordwaard
In de polder bij Werkendam zijn de afgelopen periode de eerste van 35 bruggen en diverse gemalen verrezen. Ze zijn bestand tegen hoog water en onderhoudsarm. (juli 2013)
winnaar streektransferium Linieland
Aannemingsbedrijf Gebroeders De Koning heeft met ons ontwerp de Design & Construct opdracht gewonnen voor het recreatieve streektransferium langs de A27 bij Houten. Binnen het beperkte budget ontwierpen we met duurzame materialen een uniek landmark. (juni 2013)
brug Hofstraat Landgraaf opgeleverd
Vorige week is de fiets- en voetgangersbrug over de Hofstraat in Landgraaf in gebruik genomen. De brug kenmerkt zich door twee parabolische houten bogen met daartussen een slank stalen dek aan diagonaal geplaatste trekstaven. De onderzijde van de bogen wordt na zonsondergang verlicht met strijklicht. (juni 2013)
meer informatie

Winnaar fietsbrug Vaart/Kanaal Assen
De gemeente Assen heeft ons ontwerp voor een beweegbare fietsbrug op 6 mei tot winnaar gekozen. Het ontwerp is ingetogen, maar doordacht. We dienden het ontwerp samen met Machinefabriek Rusthoven en BAM Civiel Noordoost in. (mei 2013)
meer informatie

Lampenkap en FalcoLinea samen
Het Stadsplein in Capelle a/d IJssel is onlangs heringericht met zowel meubilair uit de FalcoLinea serie als de Lampenkap. Het resultaat mag er zijn! (mei 2013)
meer informatie

Nieuwe projecten online
De afgelopen maanden zijn weer twee kleinere projecten opgeleverd: de verkeersbrug aan de Nieuwe Marnixstraat in Leiden en de voetgangersbrug Middelwatering in Midden-Delftland. Klik op de projectnaam voor meer informatie. (mei 2013)

Zwethbrug opgeleverd
Op donderdag 18 april vond de feestelijke oplevering plaats van de Zwethbrug op de grens tussen de gemeenten Westland en Midden-Delfland. De brug is het mooie resultaat van onze samenwerking met Kroes Aannemingsbedrijf, dat afgelopen zomer met ons ontwerp de Design & Construct opdracht voor de verkeersbrug binnenhaalde. (april 2013)
meer informatie

nieuw Design & Construct boek

Ons D&C presentatieboekje is vernieuwd! Het boek bevat nu ook de D&C projecten die we het afgelopen jaar realiseerden. Daarnaast vertelt het meer over onze visie op Design & Construct en de verschillende rollen die we voor u op ons kunnen nemen. Bekijk het presentatieboek hier. (maart 2013)

bruggenexcursie zit vol
De belangstelling voor onze bruggenexcursie (op 21 maart) is overweldigend. Het maximale aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Mocht u naast het net vissen: eind 2013 organiseren we onze jaarlijkse lichtexcursie, maart volgend jaar een nieuwe bruggenexcursie. Hou onze site in de gaten. (februari 2013)

uitnodiging bruggenexcursie 2013
Op donderdag 21 maart aanstaande organiseren wij onze jaarlijkse excursie langs verschillende bruggenprojecten. Bent u er ook bij?!
meer informatie

nieuwe video online
Sinds kort staat de video van de brug aan de Auke Vleerstraat in Enschede online. Bekijk de film hier. (december 2012)

kroonverlichting Noordeinde Den Haag
Met de onthulling van zo’n tachtig kroonvormige armaturen hebben de straten van winkelgebied Het Noordeinde in Den Haag recentelijk een koninklijke uitstraling gekregen. De kronen zijn over de bestaande verlichting aan spankabels geplaatst. De kronen zijn een ontwerp van ipv Delft, geproduceerd door HR Groep- Traffic & Signing. (december 2012)
meer informatie

D&C inspiratieboek
Het Design & Construct inspiratieboek, met daarin prachtige foto`s en bondige beschrijvingen van diverse D&C projecten waar we aan werkten, staat nu als door te bladeren boek op onze website! Bekijk het hier. (december 2012)

Overbruggen vertaald naar Chinees
Het boek dat we in 2007 schreven over het ontwerpen van bruggen, is onlangs verschenen in het Chinees. Behalve in het Nederlands, was het boek al leverbaar in het Engels. Benieuwd naar `Overbruggen, ontwerp en vormgeving van bruggen`? Op www.overbruggen.eu staat een inkijkexemplaar. (november 2012)

XXL-banken Zaailand Leeuwarden
Ons ontwerp voor grote houten zitelementen voor het vernieuwde Wilhelminaplein in Leeuwarden is door producent Falco gerealiseerd. De banken zijn op diverse manieren te gebruiken en vormen een speels element in de openbare ruimte. (oktober 2012)
meer informatie

waardebepaling kunstwerken
Samen met Bureau Waardenburg en Architectenwerk Twan Jütte gaan we gezamenlijk alle na 1965 gebouwde kunstwerken in beheer van Rijkswaterstaat beoordelen op hun ecologische en cultuurhistorische waarde. In totaal gaat het om zo`n 3300 kunstwerken. (oktober 2012)
meer informatie

Hovenring by night
De verlichting van de Hovenring is af! Kijk voor meer indrukwekkende avondfoto`s bij de projectbeschrijving. (augustus 2012)

opdracht Zwethbrug Westland
Kroes aannemingsbedrijf BV heeft met ons ontwerp de Design & Construct opdracht binnengehaald voor een nieuwe brug over de Zweth op de grens van Westland en Midden-Delfland. Het ontwerp kreeg maximale punten voor zowel vormgeving als onderhoud en liet de andere drie inzendingen ver achter zich. De brug moet komend voorjaar klaar zijn.
(augustus 2012)

opening Hovenring
In Eindhoven kunnen fietsers en voetgangers vanaf vanavond (29 juni) gebruik maken van de Hovenring, een zwevende fietsrotonde boven de drukke Heerbaan. Met haar slanke dek, imposante pyloon en doorsnede van 72 meter vormt de brug een nieuw landmark voor de stad. (juni 2012)
meer informatie

nieuwe projecten online
Naast de grote projecten waarover we in onze nieuwsrubriek vertellen, realiseren we ook regelmatig kleinere (bruggen)projecten. Kijk bij onze projecten voor meer informatie over de bijzonder duurzame brug Werkdonken voor Breda, de drie strakke bruggen voor Laan van Spartaan in Amsterdam en twee verkeersbruggen voor nieuwbouwwijk Spikvoorde in Deventer. (juni 2012)
meer informatie

verlichting Weerdsprong Venlo
Fiets- en voetgangersbrug De Weerdsprong is op 24 mei geopend. Zowel in dag- als avondlicht ziet de brug er spectaculair uit...
(mei 2012)
meer informatiecombinatie hout en staal voor Landgraaf
Met ons ontwerp hebben we onlangs de meervoudig onderhandse aanbesteding voor een fiets- en voetgangersbrug over de Hofstraat in Landgraaf gewonnen. Momenteel zijn we bezig met het verder uitwerken van het ontwerp. De brug kenmerkt zich door twee parabolische houten bogen met daartussen een slank stalen dek aan diagonaal geplaatste trekstaven. De onderzijde van de bogen wordt na zonsondergang verlicht met strijklicht. (mei 2012)

opdracht Design & Construct Schalkwijksewetering
Met ons ontwerp heeft Ippel Civiele Betonbouw de D&C opdracht voor zes bruggen over de Schalkwijksewetering in Nieuwegein gekregen. Binnen het beperkte budget ontwierpen we eenvoudige bruggen opgebouwd uit betonnen kokerliggers. Rvs hekwerken en een rvs randafwerking geven het geheel een verzorgde uitstraling. Naar verwachting zijn de bruggen in februari 2013 klaar.
(mei 2012)

Weerdsprong Venlo bijna gereed
De spectaculaire fiets- en voetgangersbrug bij de Maasboulevard in Venlo nadert haar voltooiing. Naar verwachting wordt de brug eind mei opgeleverd. De brug is 77 meter lang en 5,5 meter breed en geheel gemaakt van prefab beton. ipv Delft verzorgde naast het brugontwerp ook het ontwerp voor de geïntegreerde verlichting.
(april 2012)

proefproject gezocht

Het ipv Delft bruggensysteem is onlangs uitgebreid met onderhoudsvrije bruggen in ultrahogesterkte beton en in kunststof composiet. Voor de standaardbruggen in ultrahogesterkte beton zoeken we een proefproject. Heeft u interesse? Neem dan contact op met ing Johan Büdgen op 015 750 25 74.
(maart 2012)
meer informatie

doordacht licht Watertoren Aalsmeer

Onlangs is de nieuwe verlichting van de monumentale Watertoren in Aalsmeer in gebruik genomen. Het totale energieverbruik van de verlichting is aanzienlijk teruggebracht, de art deco ornamenten komen nog beter tot hun recht en de toren is nu inclusief dak verlicht. Lichtarchitect Rob Kruizinga van ipv Delft tekende voor ontwerp.
(januari 2012)
meer informatie

busbaanbrug Almere
De verhoogde busbaan die het centrum van Almere met de oostkant van de stad verbindt, werd donderdag 27 januari officieel geopend. Ballast Nedam Infra Midden verzorgde de uitwerking en realisatie, wij maakten het ontwerp van de tweehonderd meter lange brug.
(januari 2012)
meer informatie
 
nieuw D&C presentatieboek
Zoekt u een adviseur of ontwerpende partner voor D&C projecten? Download dan ons nieuwste design & construct presentatieboek. Het boekje geeft een indruk van de D&C projecten waaraan we tot nu toe gewerkt hebben en de rol die we bij deze projecten speelden.
Ontvangt u liever een exemplaar per post? Mail dan uw gegevens naar info@ipvdelft.nl onder vermelding van D&C presentatieboek.
(januari 2012)
download D&C presentatieboekje

pyloon Hovenring geplaatst
Dinsdag 6 december is de 70 meter hoge pyloon van de Hovenring overeind gezet. Deze pyloon is het dragende onderdeel van fietsrotonde de Hovenring, een spectaculaire pyloonbrug in Eindhoven. Met behulp van twee 500 tons kranen stond de 116 ton zware pyloon in één ochtend overeind en werd de definitieve vorm van de Hovenring zichtbaar.
(december 2011)
kaart locatie
nominatie Routepluim 2011 voor brug de Tanerij
De Routepluim wordt uitgereikt aan een voorbeeldig project op het gebied van mobiliteit / infrastructuur. Rijkswaterstaat nomineerde de brug in Zwolle met zijn bijzondere lensconstructie en twee looproutes.
(november 2011)
meer informatie

brug Heerhugowaard genomineerd voor betonprijs 2011
Deze slanke betonnen brug in Heerhugowaard is onlangs genomineerd voor de betonprijs 2011. Dankzij slimme keuzes ontwierp ipv Delft deze 44 meter lange verkeersbrug tegen een relatief laag budget.
(oktober 2011)


grootste ophaalbrug van Nederland geplaatst

Op dinsdag 27 september is de nieuwe beweegbare brug naar ontwerp van ipv Delft over de Hollandsche IJssel geplaatst. De nieuwbouw van de 95 meter lange ophaalbrug maakt deel uit van het project Zuidwestelijke Randweg.
(september 2011)

brug Auke Vleerstraat Enschede
Onlangs zijn in Enschede in één dag alle veertien brugdelen van de slanke fietsbrug over de onlangs verbrede Auke Vleerstraat geplaatst. Het ontwerp met de vloeiende lijn en een comfortabele helling is van ipv Delft. De fietsbrug met een tracé van 427 meter en een overspanning van 280 meter benadrukt de toegangsroute naar Kennispark Twente en vormt de overgang van landelijk naar stedelijk gebied.
(september 2011)
meer informatie

Fietsonderdoorgang Haarlem

Een brug die deels onder waterniveau ligt? Voor Haarlem ontwierpen we er één. De fiets- en voetgangersbrug bij de Buitenrustbruggen is onlangs in gebruik genomen. Doordat de nieuwe brug ter hoogte van de twee verkeersbruggen onder de N205 doorgaat, biedt ze fietsers een snelle, stoplichtvrije doorgang.
(juli 2011)
meer informatieBusbaanbrug Almere
De door ipv Delft ontworpen busbaanbrug in het centrum van Almere is momenteel in aanbouw. Onlangs zijn de 9 prefab betonnen steunpunten en de 55 liggers van de 200 meter lange brug geplaatst. De busbaan ligt tussen bebouwing in het drukke centrum en overbrugt de hoofdontsluitingsweg van de binnenstad.
Ook in de aanbesteding speelden we een rol. We adviseerden de gemeente over de wijze van aanbesteden en begeleidden Almere bij de aanbesteding. Verder zien we nu toe op de kwaliteit van de uitvoering door Ballast Nedam Infra Midden.
(mei 2011)

Dolderbrug Steenwijk ook ’s nachts icoon
De nieuwe Dolderbrug in Steenwijkerland is onlangs officieel in gebruik genomen. Dankzij doordachte verlichting is de strakke, sobere brug zowel overdag als `s nachts een duidelijk landmark. In de toekomst kan de brug, ontworpen door ipv Delft, eenvoudig beweegbaar gemaakt worden.
(april 2011)
meer informatieFamilie van bruggen voor Rijkswaterstaat

ipv Delft en West 8 hebben gezamenlijk het winnende ontwerp gemaakt voor ruim dertig bruggen en tien gemalen in de Noordwaard, een gebied bij de Biesbosch dat de komende jaren in het kader van Ruimte voor de Rivier zal worden teruggegeven aan het water en de natuur.
(maart 2011)

Duurzaam en onderhoudsvrij
Met een heel eenvoudig, helder en duurzaam ontwerp van ipv Delft heeft Mobilis BV, onderdeel van TBI Infra, de opdracht vor een 72 meter lange brug in Breda binnengehaald. Bijzonder aan het ontwerp voor nieuwbouwwijk Werkdonken/Waterdonken is verder dat de brug onderhoudsvrij is en snel en hinderarm gebouwd kan worden. De brug wordt nog dit jaar gerealiseerd.
(maart 2011)

Twee prachtige projecten opgeleverd
Recentelijk zijn twee bijzonder fraaie bruggenprojecten opgeleverd: een dubbeldeks brug voor De Tanerij in Zwolle en twee fietsbruggen voor Kloosterveen in Assen.
(maart 2011)
meer informatie De Tanerij
meer informatie KloosterveenOphaalbrug Abcoude

Met de oplevering van De Derde Brug nadert het centrumplan Abcoude haar voltooiing. De eigentijdse ophaalbrug naar ontwerp van ipv Delft maakt deel uit van de nieuwe centrumring, die het doorgaand verkeer om het centrum heen leidt. De brug heeft twee losstaande hameitorens en verwijst in vormgeving naar de bestaande ophaalbruggen in het dorp.
(mei 2010)
meer informatie

Opdracht Kadoelenbrug Amsterdam
Het stadsdeel Amsterdam-Noord heeft de opdracht voor ontwerp en realisatie van de 113 meter lange Kadoelenbrug gegund aan de combinatie Witteveen+Bos en ipv Delft. Wij teken(d)en voor het ontwerp van de fiets- en voetgangersbrug.
(januari 2010)

Kindvriendelijke bewegwijzering Pendrecht
De kindvriendelijke bewegwijzering voor de Rotterdamse wijk Pendrecht is onlangs in gebruik genomen. Donkergrijze betonnen elementen met gekleurde iconen van waterdieren wijzen kinderen in de wijk voortaan de weg naar allerlei voor hen belangrijke bestemmingen. De bewegwijzering is toegepast op acht kindvriendelijke routes door de hele wijk. Bij gevaarlijke kruispunten en oversteekplaatsen geven opvallende rode hekwerken en 2 meter hoge draadfiguren aan dat goed opletten gewenst is. Later dit jaar zullen bespeelbare waterdieren geplaatst worden op het beginpunt van iedere route, en komt een grote walvis op Plein 1953, het middelpunt van de wijk.
(november 2009)
meer informatie

Venlo kiest voor brug ipv Delft
De inwoners van Venlo hebben massaal gestemd op de twee genomineerde ontwerpen voor de nieuwe brug aan de Maasboulevard. Met een ruime meerderheid is ons ontwerp tot winnaar gekozen. De brug refereert subtiel aan de Romeinse historie van Venlo. Dit is onder meer zichtbaar in de detaillering van de steunbogen, die doet denken aan de opleg- en sluitstenen uit Romeinse tijd.
De brug, die de Weerdsprong gaat heten, wordt begin 2011 opgeleverd.
(juni 2009)

Vakwerkbruggen voor Maaslandziekenhuis
Voor het recent gebouwde Maaslandziekenhuis in Sittard ontwierpen we een tweetal voetgangersbruggen. De sobere stalen vakwerkbruggen vallen op door hun eenvoud en passen goed bij de architectuur van het moderne ziekenhuiscomplex. Beide bruggen zijn opgebouwd uit stalen vakwerkliggers, een stalen troggendek, rvs spankabels en een rvs handregel, waarbij de vakwerkliggers niet alleen de draagconstructie van de brug vormen, maar ook meteen de hekwerken.
(januari 2009)
meer informatie

Ophaalbrug centrum Assen in gebruik
Assen heeft er een eye-catcher in het stadsbeeld bij: de 23 meter hoge Nieuwe Witterbrug. Deze moderne ophaalbrug over de Vaart vormt letterlijk een toegangspoort naar de binnenstad en geeft het aloude begrip ophaalbrug een nieuw gezicht.
De brug maakt deel uit van de Blauwe As, de geheel vernieuwde entree aan westzijde tot het centrum van Assen. Via deze as is de binnenstad voortaan ook bereikbaar per boot.
(juli 2008)
meer informatie